torsdag 26. februar 2009

Påskeadvent

Da jeg var liten, var det kyllinger av papp, påskeegg med smågodt, skismøring og peanøttsmør, mer eller mindre bakglatte ski, staver, sol, appelsin, kvikklunsj, glad hale på hunden, trekkhjelp opp bakken. I dag er det ikke sånn, men noe forblir påske. Som kyllinger, høner, gult og det å være sammen. I snø og sol. Og nå har påsken begynt når det gjelder å vente på den. Påskeadvent. Kanskje vi skal fargelegge med LILLA og GULT. Jeg har blitt med i påskealong og jeg gleder meg. Noen hllehøner har allerede inntatt skrivebordet. Gærne høner skal lages og jeg skal tove en påskehare. Også en heklet kylling skal det nok også bli. Og kanskje herr hane pane! Ja, det er mye man kan lage til påske. Og alongen er hyggelig med masse hyggelige håndarbeidsmennesker. I dag har jeg lært meg å hakke! Det var bare kjempegøy. Som en liten hakkekylling tar jeg en annen rolle, jeg blir hakkeren, og jeg lager jeg et belte! I enkleste mønsteret i første omgang, men det blir utrolig fint syns jeg. I hvitt. Hvitt belte. Jeg har fått gult bomullsgarn jeg tenker kan bli en søt liten eggekylling også - mens vi venter på gule dager som er rød i kalenderen.

søndag 22. februar 2009

Det var en gang

Det var en gang tretten garnnøster
Ja, denne uken
og jeg spurte så og de svarte så...
Hva vil du bli når du blir stor?
Tre svarte: Vi vil bli votter til en du liker godt og to tommeltotter
Tre andre svarte: Vi vil bli lue til et aldri så lite hur
Og de siste sju holdt seg om halsen og brystet for kjærlighet av hele sitt hjerte
Sammen drømmer vi til sauemusikk og i morgen pakkes alt inn
i silke eller gavepapir

Pakkepost

Det var en gang en hakkende god snelle. Hun var slett ikke hakkende gal, men hakket hull på skallet og lot noe lys slippe til. Mykt lys, ikke slik skarpt lys. Mykt lys som skulle kunne leke i ull. Hakkenåler. Tusen takk!

søndag 15. februar 2009

Tante Grønn

Jeg har heklet et spiralskjerft i grønt til tanten min som fyller 79 i uka vi møter i morgen.
Ellers har jeg ikke så mye på tapetet i dag. Tennene kanskje? Tenna i tapeten. Nei nå tuller jeg med ordene. Bedre å tulle med ull kanskje? Jeg får strikke litt før det er sovetid :) Jeg har ordnet med litt strikkeoppskrifter for noen i dag og jeg har fått inspirasjon hos andre strikkeres blogger. Jeg gleder meg til å hekle fremover og kanskje lære noe nytt :)

lørdag 14. februar 2009

Strekke hals, sa Raffen raffinert!





Hun ser seg rundt og strekker hals. For å se bedre. Det er så mange høye mennesker. Denne sjiraffen har fått strikket hals å strekke seg med. Hodet er også strikket, med broderte øyne og nesebor. Enda jeg ikke kan brodere ;) Den fryser litt nå, men sitter på en varm liten frøken. Sammen skal de i alle fall fryse litt mindre!
Oppskrift: Dahle Garn sin Dyreparken-design (P.S - Jeg er veldig glad i Dyreparken i Kristiansand, som serien av produkter er laget ut fra, den minner meg om sommerbarndom)
Garn: Falk
Tåler vask på 40 grader så om badevannet i Kristiansand skulle bli afrikainspirert... ;P
Pinner: 3,5 (rundpinne) og 5 (strømpepinner)

fredag 13. februar 2009

Hals under hodet




Da er den ferdig strikket - februarhalsen i hals/skjerf-alongen.Jeg strikket i baby-ull (så det er en bitteliten sau man får å varme seg med), offwhite farge og pinne nr. 3,5. Halsen skal nå dampes og knapper trenger den. Også må fotoapparatet komme hjem fra sydenferien sin så jeg får lagt inn bilde her pluss sendt til along-nettsiden.

søndag 8. februar 2009

Gratulerer med dagen!

I dag er det morsdag. Man trenger ikke ha barn for å være mor. Vi har hønemor, skravlevmor, strikkemor, gamlemor... Og nissemor - somer på ferie.

Det går litt trådt med trådene, men en giraff strekker hals og er snart klar for å se dagens lys. Den mangler bare øyne! Og nesebor, for å lukte deg bedre.

Jeg har laget en gave i dag, i perlestrikk og med tre nøster alpakka :) Du store alpakka så koselig å lage til en god venn. Det er som om strikketøyet blir dobbelt så mykt da. Du lille lam... har du noe ull? Jada, jeg har kroppen full. Strømper til mor, strømper til far...
hehe - er jeg kvalifisert som skravlemor nå?

Forresten, ikke farao på ferie men kameraet er på ferie, så jeg får ikke tatt bilder på en ukes tid. Jeg skal forsøke å beskrive eventuelle teknikker og ideer med ord imens.

onsdag 4. februar 2009

I kjole og hvitt



Er jeg forkjølet, har jeg en følelse av at jeg aldri er riktig ren og at folk titter litt mistroisk på meg når jeg kaver etter lommetørkler som har galt litt for dypt i bukselomma. Men det må gå an å være forkjølet med stil. Derfor laget jeg dette etuiet. Det er heklet, har brystlommeknapp og magebelte. Det er åpent i «kragen», omtrent fire centimeter åpning tenker jeg, slik at man kan nappe ut lommetørklene raskt. Kanskje noe å ha når man gråter midt i en film også? Eller kanskje er man av de som gråter i bryllup når man egentlig syns man skal smile... Med dette skjortelignende hekleetuiet kan man gjøre det med en egen stil, og kanskje føles det trygt? Eller fint? En liten mann i lomma - I kjole og hvitt! Jeg vet ikke, men jeg la i alle fall opp luftmasker, 26 stykker, og heklet fastmasker i 15 centimeter. Jeg heklet en liten krone på verket i «halsen» og kant rundt hele med luftmasker og fastmasker. For å holde etuiet enda bedre sammen, laget jeg et lite pyntebelte. Det er ikke til å åpne. Kun luftmasker. Etuiet er ikke sydd sammen – jeg brukte i stedet heklenålen og fastmasker.

tirsdag 3. februar 2009

Sja-la-long




sjallalalalalalong, ja. Jeg har begynt på halsoppgaven, begynte på søndag, men det går litt sakte for det er bare noen få studer jeg er på et rom med lys nok i. Men - veldig artig å utforske det der mønstre! For hver rad er jeg like spent. Går det opp tro? :)

Liker oppskriftene i denne alongen. De er litt annerledes enn de jeg kanskje hadde sett selv aller først. De har rom for egne varianter med garn og farger og teknikk, smatidig som de har system som er litt særpregede og "nesten"-unike. Siden det er skjerf o sjal og hals og sånt, kunne sjalala være morosmt navn. Jeg tror jeg er glad i navn jeg.

Dagens bildet er av dukkebagen jeg har strikket og tovet i fritidsgarn, tove og chili. Hipp Hurra til mammaen!

På pinnene nå er halsalongen, men jeg har ikke fått kommet så langt. Den venter tålmodig tror jeg. Den heter jo Ydmyk :) På et annet sett pinner, strekker et dyr hals. Det er en sjiraffsjerf.

Det går litt smått nå, men jeg skal nok få gjort litt. Jeg laget meg min egne lille hekleoppskrift i går.

Jeg legger ut bilde og beskrivelse i morgen, hvis noen vil se.