mandag 27. april 2009

Den mer eller mindre ulltimate yogasokk











Her er tre varianter jeg har laget av yogasokker i forbindelse med Ulltimatum-gruppa. Det første parret (grå) laget jeg slik det stod i oppskriftsboken fra du sore alpakka, som jeg er veldig glad i!, den er myk enda det er en bok som egentlig da ikke er mykt, bare glatt papir, glansfult, likevel fremstår den myk med sine fabeldyrsokker, nattsokker og yoga-ro, nei nå sporer jeg av sted, - tilbake til sokkene mine. Jeg har laget de som etter oppskriften cirkus med kun heklet kant oppe. På neste par tok jeg en kontrastfarge på kanten, og dermed forsvant sokkens helhet om jeg ikke heklet videre. Så det paret fikk også heklet kant foran mot tørne med perler oppå foten, pluss to heklede fastmaskekanter rundt hælen. Det gav sammenheng samtidig som jeg forsterket det sårbare hælområdet. Det siste paret er i ribbestrikk, noe som gjorde de veldig enkle å strikke på også i litt dårlig lys. Og jeg håper de vil skape lys til den kommende eieren :)

torsdag 23. april 2009

Award?


Jeg har aldri fått Award før. Det er som en premie, en slags pokal eller et diplom, en liten medalje rundt halsen min, bare at det er mest innvendig den varmer. Den er litt skryt på et vis, men man trenger ikke bruke den som det. For meg er den aller mest en uhøyidelig erklæring på at vi betyr noe for hverandre, både her i denne nye nettverdenen og i livet. For meg betyr den masse, fordi det føles som samhold. Man får lov å være seg, og det blir satt pris på. Jeg vil gi awarden videre sånn som det stod i teksten. Jeg ville gitt den tilbake til Heidis kreative sider, for alt hun er, alle hennes sider -, men når hun alt har den, er det viktig å putte den på andre sider også. Løfte blikket, blad rundt. Bestemors blogg skulle også fått denne, men hun har også allerede den.

Denne teksten følger awarden:
Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold. Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte, og formålet er å finne og være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere, som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.

Mine seks er:

Gunn på http://www.noenyttdesign.piczo.com/?cr=6, fordi hun tør å dele, tør å si hva hun mener og samtidig husker å lytte.

Liss for all tålmodighet, oppskriftsoversetting, omtanke, ull, tull, smil, alvor, medmenneskelighet. Og for at hun drar på busstur hvor hun hjelper folk! Jeg ser henne for meg med kaffe og te som på Widerø-fly før i tiden. Og med strikkepinnene tryller hun de kuleste pingvinger og de galeste høner. http://www.strikkeliss.biz/

Jorid på http://www.joridweb.com/, som designer vott og godt!


Nemijinta med tittelen Du skal få en dag i morrå, på http://nemijinta.blogspot.com/, for at hun viser fram det store i det lille. Hun lager ikke så mye og strekker seg ikke høyt, hever ikke stemmen heller, men jeg hører henne som om hun skulle vært rett her. Akkurat nå. En stor jente som kan tankespinning. Hun kan strikke også, men det kommer i annen rekke her. Hun deler tekster hun liker og bilder av det hun er glad i. Voff og godt!

Torill som sørger for pannebånd og hals-skjerfalon hver måned på hobbyboden, aktiviserer, tilrettelegger og åpner opp - for alle. http://www.123hjemmeside.no/toril/18535538 - kort og godt. Hun byr også på egne opplevelser fra hverdagen.


Til slutt en for to som lager liv i ulla, Trulte og Rainwolf på http://min.abcblogg.no/

lørdag 18. april 2009

En sokk om lørdagen


I dag er strikke-sakte-sokker-dagen. Det kjennes som om det er søndag, men det er visst lørdag. Jeg har sett ferdig Himmelblå, og cirka øverst på ønskelista står tv-serier på dvd. Det er fint å strikke til. Særlig når man er i sengen.


Vi har en gruppe på Trådsnella, Ulltimatium, og nå strikker mange sokker - nesten sammen!
I alle fall cirka samtidig. Jeg har loget yogasokker og i dag har jeg begynt på fotballsokker. Gøy å prøve noe nytt. Mange blir kjempeglade for sokker, det er motivasjonen bak ulltimatium - mange blir så utrolig glade samtidig som de kan være litt kjedelige å strikke - så derfor gjør vi noen vrier og inspirerer hverandre.

Det er koselig, og det er spennende å se resultatene.

Jeg lagde i går to magebelter til sokker, ala de som sitter rundt "magen" på garnnøster, til sokker man gir bort. Der står vaskeanvisning og slikt. Det ene er til sokker strikket i sokkegarn som Regia, Fabel, Ida osv. Sim sala sokk, hehe. Det andre er til nattsokker :) Jeg skal lage flere versjoner. Om jeg får til, legger jeg inn pdf-fil her. Men det har jeg ikke prøvd enda, så jeg vet ikke om jeg får til! Det var i alle fall ikke på samme plassen som man la inn bilder... jeg får lete litt!

onsdag 8. april 2009

Votter til fotografen!




Smil til fotografen, sier man ofte. Men kanskje på tide at fotografen også skal få lov å smile litt?
Med disse slipper han/henne å fryse i alle fall. Venstre vott er som en vanlig vott mens høyre hånd har fått hull til pekefingeren. Det er vrangbord over og under hullet pluss en runde heklede fastmasker for å bevare fasongen. Oppskriftsutgangspunktet er fra Bea sin blogg; strikkepinner og andre pinner. Jeg strikket de i Østlandsgarn. Oppskriften var enkel å følge, vottene gikk raskt og den lange vrangborden gav god passform. God oppskrift for et speiselt preg, uten at det ble for tungvindt å gjenomføre. Disse er litt store, for de var til en gave til en kar. Til dame ville jeg brukt pinner nr. 3 i stedet for 4 med dette garnet.

Å pakke påsken inn












Jeg har tenkt litt på to innpakningstips. Det ene er å pakke eggevarmere eller malte egg i originale eggekartonger. Det andre er å pakke inn hva som helst av kos, enten det er spisbart eller kreativt ala ulltråd eller lesestoff - i påskeegg. Det er en rund form for gaveeske ;)

Vott ala påskegodt











Jeg har laget votter i påskepresanger. Det er "karismavotter", fotografvotter og til slutt mobilvotter. Mobilvottene er gule, tok litt for lang tid og brukte litt mer garn enn beregnet... og var litt tungvindte å lage på den måten jeg gjorde, men resultatet er jo litt artig om det enn ikke er så pent. De er gule, litt hvitt på den ene, og har åpningsmulighet til alle fingrene i hånden og til tommeltotten som leker med sms så flott, hehe. I dag legger jeg ut noen bilder av disse gule, påskeaktige mobilvottene. Kjekke å ha i skiløypa? Jeg vet ikke, men jeg håper det er en gave noen blir glad av! Fargen er i alle fall veldig glad. Påskeglad. Hei og hopp, påskeharehopp!

Harald Hane på badet (Påskestrikkingens kronen på verket)







Jeg har strikket etter oppskrift fra l-design. Oppskriften heter Hane pane og er en del av påskesortimentet. Min har fått sin egen vri og for å stå på pinne for påskefeiring er han utstyrt md blomsterpinner og stålføtter. Jeg syns det ble en kongehane, derfor navnet Harald. Han er strikket med viking naturgarn og tovet på 40 grader. Han vokste fra bukseselene sine, så for at buksa skal sitte godt, er den sydd litt. Han er fylt med vatt og nebb og hanekam er nålefiltet. Øynene er sånne som beveger på seg, med litt gult for å matche resten og lange vipper. En kry hane altså, som står og speiler seg på badet. Koselig, myk og artig strikking som får personlige resultater. Harald Hane hilser til sine menn!

tirsdag 7. april 2009

Ret(R)orikk

Retrohekling til barndommen

Alle barna krangla untatt Anna,

- hun hadde rangla ;)

Jeg har heklet i to tråder om gangen. Det er alpakka, babyull og strømpegarn. Heklenål 3,5. I midten inni en liten bjelle pakket inn i myk vatt før jeg heklet ballen sammen og heklet håndtak som jeg så fylte med litt vatt.




søndag 5. april 2009

En - to - påsketre











Påsken kommer... - med harehopp!












Kunsten å strekke seg litt lenger, sånn som laban, er ikke så vrien. Å strikke seg selv, kan også være en aktivitet. En artig tilnærming i alle fall. Så her kommer hun, Helene Harefrøken! Hun er myk og rundt og mild, og kan jo symbolisere noe ikke gjennom sitt ytre kanskje? Nå har jeg klekket koden, og harefrøken er født inn i påsken. Hun minner meg litt om påskeegg også. Hun er basert på Ninnan sitt design på Helene Påskefrøken, men jeg har gjort noen endringer i oppskriften.





Jeg vil male dagen.... - rundt skallet!















I dag har jeg malt påskeegg... for andre gang i mitt liv tror jeg. Og sist var på barneskolen, kanskje da jeg var omtrent ti år.

Her er det ei jåledame, to barista-kokker og en kylling på vei ut av skallet sitt!

Jeg tror alle disse eggene må være fra frittgående høner ;)

fredag 3. april 2009

Litt av hvert (alt eller ingenting?)







Hvem kom først, høna eller egget? Det ble fire høns til å henge på kvist, ett egg og to kulerunde kyllinger. Jeg ha heklet en påskelilje i dag, jeg har gjort ferdig hønsene, jeg strikket hele egget, jeg har begynt på en gave som jeg har kort tid på, en strikket en som jeg vil gi i morgen til pappaen min. I går ble Hane Pane som har fått nytt navn, Hane Harald, ferdigstilt han stiller seg opp og betrakter meg og de små kyllingene. Hva mer har jeg gjort i dag da tro... ikke stort, er litt mye syk. Men.. Jo, har heklet ei rangle. Og et armbånd. Flaskeskjuleren med kylling har fått nytt hjem. Det samme med hjertevesken jeg heklet :)

Så til saken: Dagens bittelille innpakningstips. Det er faktisk to.
1. Gave til en du er glad i , som også er gladi å strikke eller noe sånt. Fyll et vanlig påskeegg med garn eller noe annet kreativt :)
2. Til alle som bare vil pynte opp litt hjemme, og kanskje ikke lager noe selv til påske: Putt malte påskeegg eller strikkede påskeegg, eller rundaktige kyllinger osv. i en eggekartong :)

Jeg vet ikke helt hvordan det blir framover, men jeg skal prøve å få lagt inn bilder i løpet av helga av påskestæsj.

onsdag 1. april 2009

Kul(E)-kylling



I dropskalenderen her om dagen, var det oppskrift på kyllingkuler til å henge på kvist. Jeg har strikket én, og er i gang med nummer to. Siden jeg ikke er så god på brodering, valgte jeg å hekle bena i stedet for å sy dem slik det var gjort i oppskriften. Jeg brukte Drops Alpakka og Viking babyull, strøpepinner nr. 2,5. Skikkelig kule kyllingen, som også passer til rester siden det ikke går så mye garn.

Nesten påske - pakker i posten!






I dag er en gul dag. En dag med gule, varme, myke tanker - fra andre. Sola skinner og snøen smelter, men kyllinger klekkes ut. Husker du Postmann Pat? Da jeg åpnet førpåskepakke i dag, som lå i en pappeske, tenkte jeg på postmann pat. I en av bøkene med han, som jeg hadde som liten, var det et bildet med masse gule kyllinger i en slik eske. I dag fikk jeg to store i eske. De satt der i skallet sitt, halvt utklekket på en måte. Kjempesøte! Jeg fikk oppskriftsforklaring slik at jeg kan prøve å skape flere selv også. Og ikke nok med det, enda en pakke kom i dag. Den hadde med seg to bøker med koselige visdomsord, heklet liten påskegul duk som skal pynte opp. Eller lyse opp kanskje til og med. Jeg fikk tøfler i glade farger. De er myke og sitter på foten min. Tusen takk for solstråler i ull :))






Ala Ingrid Espelid







Så jukser vi litt, selve strikkingen var allerede gjort på denne månedens along, og siden jeg ikke var helt fornøyd med resultatet, har dette fabelaktige pannebåndet ligget og ventet på eventyr. I dag fik det liv, med knapp på slik at det kan brukes. Det ble litt stort da jeg fulgte oppskriften, men kanskje det passer på større huer :) Jeg brukte originalgarnet Fabel fra Drops som i oppskriften, men i en annen fargeblanding enn den som var foreslått der.